Jag är Jungfru, vad är du?


Jungfrun


23 augusti - 22 september


Dina bästa sidor


Bland det finaste hos dig är din stora hjälpsamhet. Du ställer upp för alla som behöver dig även om det innebär mycket besvär. Din ansvarskänsla är mycket stark. Bra är också att du tänker praktiskt istället för att sväva bort i bort i blåögd idealism och "tycka synd om"-känslor. Dessutom är du anspråkslös, kan uträtta storverk i det tysta och skulle aldrig drömma om att framhäva dig själv på någon annans bekostnad. Du är också punktlig, flitig och lojal. Sinnet för detaljer är uppseendeväckande bra och naturligtvis har du god ordning omkring dig.

Dina sämsta sidor


Du är en riktig pedant, på ett överdrivet och onödigt sätt. Det kan vara enerverande för dig själv och i synnerhet för din omgivning. Kritiklusten och beskäftigheten är något alldeles i hästväg och det är sällan man hittar en nöjd Jungfru. Dessutom har du en tendens att oroa dig, du skärrar upp dig så du blir alldeles utmattad. Det stora problemet är att du inte vågar lita på känslor och intuition. Snålhet är en annan sida som inte är helt trivsam.

Relationer


Du blir inte förälskad så ofta, och när du blir det, då är det allvar. Du är varken flirtig eller ombytlig, utan lojaliteten själv. Med en annan JUNGFRU kan du dock få det lite besvärligt. Ni gör varandra oroliga och nervösa, allt kretsar kring ordning och perfektionism. Men de andra jordtecknen, OXEN och STENBOCKEN, är mycket bra partners för dig. Ni uppskattar samma saker, har samma livssyn och praktiska intressen. Det blir mycket gjort när ni är tillsammans. VÄDUREN kör över dig innan du hinner blinka, du vågar inte slappna av en sekund när en Vädur är i närheten. TVILLINGARNA har du en viss släktskap med. Men du är mycket mer seriös och tycker att deras lättsinne är charmigt till en början men outhärdligt i längden. KRÄFTAN passar dig utmärkt. Ni anpassar er bra till varandra och Kräftan hjälper dig att lossa på dina känslor. Ni får ett harmoniskt hem. Med ett LEJON mår du inte fullt så bra, ni gör varandra irriterade och det blir nog inget långvarigt förhållande. Däremot kan det fungera hyfsat med VÅGEN. I varje fall dras ni till varandra och ni är båda bra på att verkligen arbeta för att förhållandet ska fungera. Med SKORPIONEN upplever du mer passion än med något annat tecken. Skorpionen tar fram sidor hos dig som du inte visste att du hade. Dessutom har ni alltid mycket att prata om. Rätt så intressant får du det också med en SKYTT, men där blir det lite mer hattigt och splittrat. Du tycker Skytten är spännande och utmanas av deras frihetsbehov. I längden klarar du dock inte att leva på så lösa boliner som Skytten vill, du vill ha mer ramar och struktur, och då brukar din Skyttvän försvinna hastigt och lustigt... En VATTUMAN är ett rätt så hopplöst val, ni har ingenting gemensamt, det finns bara ett jättestort främlingskap. Och FISKARNA till sist, är ditt komplementtecken. Ni dras till varandra, men ack så svårt det är att få vardagen att fungera! Omöjligt är det i och för sig inte, men du måste göra avkall på många av dina principer.

http://www.pausa.se/stjarntecken.asp

Tio Snabba Frågor

Sommar eller Vinter
Kaffe eller Te
Teve eller Dator
Bok eller Tidning
Tårta eller Glass
Kött eller Fisk
Frukt eller Grönsaker
eller Cykla
Festa eller Hemmakväll
Staden eller Landsbygden

Munsår

Har så ont i munnen och dessa blåsor kommer tillbaka fort igen. Jag blir galen.

Måste vara detta jag har:

Afte-munsår
Ordet afte kommer från grekiskan och betyder "sår". Man hör ofta benämningen "afteblåsor" vilket i sig inte är korrekt eftersom angreppet är så häftigt att något blåsstadium inte förekommer. Vi känner inte säkert till hela mekanismen vid uppkomsten av afte, men det komplicerade immunförsvaret finns med som en faktor. Såret liknar i hög grad ett virussår men man har inte kunnat visa att virus uppträder i området för ett afte. Mycket talar för att en bakterie i munhålans normalflora aktiverar immunförsvarscellerna. Immunförsvaret utgörs av vita blodkroppar som kallas lymfocyter och dessa gör ett misstag när de skall skilja på "vän och fiende" och attackerar också vävnaden i slemhinnan. Cellerna frisätter ett ämne, s.k. cytokiner, som snabbt åstadkommer ett smärtsamt sår. Utseendet är typiskt med ett välavgränsat gulvitt område omgivet av en starkt rodnad zon som tecken på den häftiga inflammationen. Såret läker av sig själv inom 7 - 10 dagar.

04.jpgÅterkommande afte är ett vanligt tillstånd som finns hos c:a 15% av Sveriges befolkning. Då vi inte är helt klara över orsakssammanhangen riktas behandlingen mot de lokala symptomen. Eftersom skadan uppkommer p.g.a. lymfocyterna är den huvudsakliga behandlingen att minska deras aktivitet, d.v.s. att dämpa inflammationen. Det finns alternativa medikamenter för detta som kan fås på recept eller anvisas av tandläkare eller läkare. Vissa möjligheter till förebyggande behandling finns t.ex. genom användning av s.k. enzymtandkräm.


Jag vill bli av med dessa nu. Gör så ont.

Semestertider

Ja, nu är semestern här för vissa. En underbar tid.
Jag börjar min 21 Juli och har sen 3 veckor framåt.

Kan inte fatta att det redan är juli.

Vad gör du/ska du göra på din semester?
Själv har jag inget inplanerat. Blir nog lite dagsutflykter och lite smått.
Nån med bra tips?

Kramar

Rubrik

Jag borde kanske uppdatera . Är jätte dålig på det, eftersom jag inte har nån inspiration till vad jag vill skriva om.

Nu är vi redan inne i juli månad och idag har det varit riktigt fint väder.  Fast jag har inte vatt ute så mycket.
Började på ett pussel igår som jag suttit och lagt några bitar på.
Men nu ikväll åkte det ner i lådan igen, tar så står plats på mitt lilla bord. Sommaren är inte nån bra tid heller för pusslande.

Annars idag har det inte hänt så mycket. Jobbat några timmar på dan. Kollat lite på tv.

Vad har ni gjort?

RSS 2.0